keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Heppatyttö -87Bloghiljaisuutta on kestäny ihan luvattoman kauan. Niin paljon on tapahtunut niin käytännön- kuin tunnetasolla, ettei kirjottaminen vaan oo ollu  päälimmäisenä mielessä.

Viime viikonloppu meni Byron Bayssa Splendour in the Grass -festareilla. Oon alottanu siitä jo kirjottamaan, mutta nyt en jaksa sitä vielä viimeistellä. Ajattelin ihan vaan lätistä pikaseen kuulumisia.

Eli. Kuten aijemmin jo kerroin, sain töitä Aberdeenista, Hunter Valleysta, noin 3h matkan päästä Gosfordista. Oon siis suorittamassa mun toisen vuoden viisumiin vaadittavaa 3kk farmityötä. Oon nyt ollut täällä farmilla viikon ja no. Onhan tää todella erilainen kokemus.  Fiilikset vaihtelee edelleen aika laidasta viereen. Välillä on tosi jees ja välillä taas semmonen olo, että jumalauta seuraava juna ja takas Gosfordiin kiitos. Ehkä pahinta on olla taas kerran erossa S:ta, etenkin kun siis asutaan niin syrjässä, ettei kännykät toimi. Onneksi sentään on netti.

Tää farmi on siis noin puolen tunnin matkan päässä Aberdeenin kylästä, aivan keskellä ei mitään.  Aberdeen on pieni, noin tuhannen asukkaan kylä, jossa on tyyliin baari ja ruokakauppa.  Kaikki muut palvelut on noin tunnin matkan päässä Sconessa, joka sekään ei koonsa puolesta päätä huimaa. Kännykät ei Aberdeenin ulkopuolella enää kuulu, kertoo siis jotain siitä miten syrjässä ollaan.

Asun täällä farmilla, perheeseen kuuluu vanhemmat ja kolme aikuista lasta. Vanhin poika James asuu Sydneyssä, nuorin poika William asuu osittain kotona, osittain työpaikallaan(iso siittola Aberdeenissa), ja mun ikäinen tyttö Adelaide asuu täällä kotona säästääkseen rahaa tulevaan ulkomaanreissuunsa. Tää talo on aussityyliin aika iso, mun käytössä on periaatteessa yks kokonainen siipi, jossa on makuuhuone ja kylppäri. Ihan kiva että on vähän yksityisyyttäkin.

Mun soppariin kuuluu siis tosiaan safkat ja majoitus, sekä auto. Melko jäätävää muuten ajella ekaa kertaa väärällä puolen tietä, kun alla on helvetin kokonen, vanha neliveto Hilux. Olin ehkä salaa toivonu jotain kätsyä pientä tyttötoyotaa, mutta nyt kun mietin, niin sellasella ei pääsi sees tonne tallille.

Maisemat täällä on aivan mielettömät. En ehkä malta olla hehkuttamatta niitä. Vaikka paljon oonkin maailmaa nänhyt, niin nää maisemat menee kyllä heittämällä sinne kauneimpien joukkoon.  Kuvia ei vielä ole, mutta niitä varmasti tulee. On noi valtavat kukkulat ja niityt, isot kengurulaumat ja taivaalla lähes jatkuvasti liitävät kotkat tällaselle kaupunkilaiselle aika pysäyttävä näky. Mulle tulee mieleen Babe, urhea possu –elokuvan maisemat.  Ja hevosia täällä on ihan pirusti. Hunter Valleyn alue onkin tunnettu paitsi viineistään, myös hevosistaan.

Meillä täällä on jokseenkin keskikokoinen farmi, 4000 eekkeriä(mitä ikinä se sitten suomalaisilla mittasysteemeillä onkaan...tarkistin, vajaa 2000 hehtaaria.). Meillä on noin 250 lehmää ja 70 hevosta, sekä kaks koiraa ja aivan jumalaton riiviö kissanpentu. Mun vastuulla on kuus poolohevosta, vastaan niistä aikalailla alusta loppuun yksin. On muuten ihan joka jeesuksen lihas melkosen kipeä, kun pitkähkön tauon jälkeen yhtäkkiä ratsastat 6h päivässä. Jotain kertoo se, että viikon kohokohta oli kun äitin lähettämät kahdet ratsastushousut tuli perille. Tulee meinaan myös melko kivoja ruhjeita, kun ratsastaa 6h päivässä henkkamaukan farkuilla.

Nyt tosin joudutaan vähän sumplimaan tota hevostelua, mä kun olen ens viikkoon asti ratsastuskiellossa. Viime viikolla ratsastin yhtä nelivuotiasta samalla taluttaen rinnalla toista hevosta(täällä ihan normaalia, kaikissa kolmessa askellajissa), kun mun hevonen lähti lapasesta, ja meikä tulla tömähti tontiin naama ja olkapää edellä. Naama nyt ei paljoa damagea kärsinyt mustaa nenää ja kuhmua lukuun ottamatta, mutta olkapäässä meni joku vähän pahemmin pieleen. Murtumaa ei ole, mutta siinäpä se sitten onkin. Todennäköisesti siellä on jotain repeämää sun muuta, ens viikolla ultrataan. Saas nähä. Kipee se ainakin on, eikä kättä tarvii juuri nostella.

Tästä varmaan oikeesti tulee joku heppablogi, koska vietän tällä hetkellä aikaa enemmän hevosten kuin ihmisten kanssa. Asukuviakaan ei varmaan vähään aikaan heru, kun asussa vaihtuu silloin tällöin vaan ratsastushousujen ja teepaidan väri. no, lupaan kuvata ainakin niitä maisemia jos ei muuta. 

Semmosta. Katellaan mitä tästä tulee. Odotan jo ainakin pian alkavaa karjanajoa, sekä tulevaa poolokautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti