lauantai 13. heinäkuuta 2013

Levikset repee

Noniin. Nyt siistä mun pienestä projektistani sitten. Eli kyseessähän on tietysti farkkujen tuunaus, tarkemmin sanottuna DIY farkkushortsit.

Oon jo jonkin aikaa halunnut korkeavyötäröisiä farkkushortseja. Oon kuitenkin edelleen vähän skeptinen ton korkeen vyötärön suhteen, eikä mistään oo muutenkaan löytynyt niitä tarpeeksi kivoja ja hyvin istuvia. Ongelma nimittäin ainakin täällä puolen maailmaa tuntuu olevan niiden olematon pituus. En tiedä kenen mielestä on ihan ok että puoli persettä ja alushousut vilkkuu lahkeista takaapäin, mutta sitä täällä näkee ja paljon. Ja no. Mulle on tota persosastoa ja reisiä siunattu sen verran, että sekä oman että yleisen viihtyvyydenkin takia haluaisin pitää kankkuni ja selluliittini piilossa. Ei sillä, en kyllä haluais niitä nähdä paljaana kenelläkään muullakaan, mutta ei tuota kankut paljastavaa muotia oikein pakoonkaan pääse.

Eli. Ei siis muuta kuin kierrokselle second hand shoppeihin, tarkotuksena metsästää halvat ja istuvat farkut, joista sitten askarrella just semmoset shortsit kuin itse haluan. Ja Tadaa!
Löysin kuin löysinkin farkut, vieläpä todella hyväkuntoiset Levikset. Hintakaan ei ollut paha, vaan 10aud. Ei kyllä kauaa tarvinnut miettiä. Aavistuksen tuntuivat tiukalta vyötäröstä, mutta kyllähän nää talvivarastot pitää shortsikeleihin mennessä sulatella muutenkin, eli ei anneta sen häiritä.


 Kyseessä onn siis varsin korkeavyötäröiset Leviksen 517:at


Kassalla odotti vielä yks iloinen yllätys. Oranssilla hintalapulla varustetut kamat oli -50% alennuksessa. Lopulta hintaa jäi siis vaan 5aud, eli noin 3e.

Itse pöksyt oli sellaisenaan aika jäätävät. Tässä lähtötilanne:


Uuu beibe.

No. Kuvittelin ne valmiit shortsit mielessäni, ja totesin, että nää vois toimia. Tarvittaisiin vaan sakset, ratkoja, raastinrauta ja valkaisuainetta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis pätkäisin lahkeet sopivan mittaisiksi, hapsutin lahkeet ratkojalla, kulutin pintaa raastinraudalla, ja lopuksi heitin pökät vielä ämpäriin ja valkaisuainetta perään. Helppoa kuin heinänteko. Onnistui jopa tällaselta suhteellisen käsityötaidottomalta. Alla vielä sama homma step by step -meiningillä.


Leikkaa lahkeet halutun mittaiseksi. Muista jättää hapsutusvaraa. Näitä leikkasin vielä lyhyemmäksi, jätin vaan alkuun ihan reilusti pituutta ja lyhentelin pikkuhiljaa, ettei käy vahinkoa.


Hapsuta lahkeet nurjalta puolelta ratkojalla.


Kehiin tulee raastinrauta. Toi pienikoloinen sitrusraastin(?) on siis se mitä tarvitaan. Kannattaa ehdottomasti raastaa lahjetta poikittaisessa suunnassa, ei tuu reikiä niin helposti, vaan ne valkoset kuidut pysyy ehjänä-->paremman näköinen lopputulos. Farkkupölyä tulee aika paljon, eli melkein kannattaa homma tehdä ulkona, tai ainakin varautua imuroimaan tätä höttöä vielä viikonkin päästä.


Sit pökät ämpäriin ja reilu loraus valkaisuainetta perään. Pöksyjen ei tarvii mitenkään uida siinä aineessa, kunhan sitä vaan on varmasti joka kohdassa. Tän huomaa siitä, että kangas lämpenee aineen alkaessa vaikuttaa. Aine muuten muuttuu tumman oranssiksi, tätä ei kannata säikähtää. Hanskoja suosittelen ihan ehdottomasti, muuten kärsii kädet. Haisee myös ihan hirveelle, eli ämpäri kannattaakin iskeä ulos jos mahdollista. Kääntele pöksyjä silloin tällöin ja tarkkaile, miten lähtevät vaalenemaan. Aine on yllättävän ytyä kamaa, ja väri haalistuu tosi nopeasti.


Kun haluttu väri on saavutettu, ei muuta kuin pökät pois ämpäristä ja pesuun. Koska me käytetään talonyhtiön pesutupaa, pesin noi ensin kertaalleen lavuaarissa ihan käsin, välttääkseni valkaisuaineen joutumista koneeseen ja siten mahdollisesti pilaavan seuraavan käyttäjän vaatteet. Samasta syystä myös pyöritin koneen lyhytohjelmalla läpi tyhjänä sen jälkeen, kun olin  pessyt nuo. Shortsit haisevat edelleen vähän valkaisuaineelle, haju siis todennäköisesti lähtee vasta ajan kanssa. En tiedä oisko kannattanu käyttää esim. tujumpaa pesuohjelmaa, en viitsinyt ottaa riskiä ja pesin ihan samalla ohjelmalla kuin normaalistikin.


Tässä sitten lopputulos. Lahkeiden hapsut vaatii vielä vähän siistimistä, mutta muuten oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen!


Ja vielä takaa. Yritin ottaa kuvan missä noi ois mulla päällä, mutta huonon valaistuksen takia siitä ei tullu mitään. No, tuskin menee kauaa niin noi pääsee ihan käyttöön. Aurinkoista päivää odotellessa!


Semmoset! Seuraavana listalla ois mustien farkkujen metsästys, ja sama homma valkaisuainetta lukuunottamatta! Mennään Manlyyn taas keskiviikkona, jospa sieltä Second Hand shoppien taivaasta löytyis projektiin sopivat pöksyt :) 

edit: Unohdin mainita, että lahkeet kannattaa ehdottomasti ommella ympäri tuosta hapsutuksen yläreunastam ettei purkaannu liikaa. Omani saan ommeltua tiistaina, ja mun äärimmäisen rajallisten taitojen takia aattelin ihan vaan vedellä pari kierrosta siksakkia. Kukin tyylillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti